3 Gode råd til at finde den perfekte bolig

At finde drømmeboligen er noget af det, der kan tære rigtig meget på kræfterne. Kombinationen af det rigtige område, den rigtige størrelse og den rigtige pris er noget, man meget sjældent falder over, og hvis man først gør, men ender med ikke at få den, så kan det også komplicere den fremtidige proces, fordi du altid vil tænke tilbage på ”den der slap væk”.

Heldigvis er der et par ting du kan gøre, for at gøre processen og boligjagten meget lettere.

Hav et afklaret budget fra starten

Den fælde de fleste ender i, når de sætter gang i boligjagten, er, at de ikke er helt afklarede med, hvordan deres budget er. Du har nok snakket med banken, og I har højest sandsynligt en aftale om et beløb, men der er enormt mange mennesker, der glemmer at forene budget og boligdrømme.

Du kan sagtens drømme om en taglejlighed på Kongens Nytorv eller et hus på Strandvejen, men hvis du kun kan låne til en toværelses lejlighed i Herlev, så er det måske ikke den type boliger, du skal kigge på. Det er fint at drømme, men du bliver også nødt til at være realistisk.

En god måde at starte på, er at skrive alle dine ønsker til en kommende bolig op. Efterfølgende kan du så holde dine ønsker op imod prisen på en bolig, der opfylder alle dine krav. Hvis du ikke er tæt på at have råd til de boliger, der dukker op, kan du fjerne et par krav og foretage søgningen igen, indtil der dukker noget op.

Afklar hvilken type hjem du leder efter

En af de fejl rigtig mange mennesker begår, når de køber bolig, er, at de leder efter et hjem, hvor de kan bo resten af deres liv.

Men det kan være en rigtig dårlig idé, medmindre du selvfølgelig har råd til din drømmebolig fra starten. Hvis du ikke er så heldig, kan det dog være en god idé at sætte en tidsramme af. Hvis du leder efter et sted, hvor du kan bo de næste fem eller ti år, er kravene nok anderledes, end hvis du leder efter et sted, hvor du kan bo resten af livet.

Væbn dig med tålmodighed

Det sidste råd hænger sådan set sammen med det forrige. Når du skal på boligjagt er det en god idé at væbne dig med tålmodighed. Det er der to grunde til. Den første grund er, at du, hvis du venter, selvfølgelig har længere tid til at lægge til side. Den anden grund er, at du over en længere periode, vil have mulighed for at se flere boliger, hvilket betyder, at sandsynligheden for, at din drømmebolig bliver sat til salg, er markant større.