Behold din trænede krop, samtidig med at du kan spise, hvad du ønsker

Går du meget op i fitness? Ønsker du at holde din krop sund og trænet? Uanset hvilke mål du har inden for fitness, så har du mulighed for af og til at spise, hvad du craver samtidig med, at du ser fremskridt ved din træning. Det er nemlig her, at cheat days kan være din nye bedste ven.

Hvad er cheat days?

Det ligger meget i ordet, hvad det egentlig ved sige at have en cheat day. Det er en dag, hvor du ikke skal sætte nogle grænser for, hvad du ønsker at spise. Du ”snyder” her ved at tage en dag fri fra dine normale spisevaner, og du spiser lige, hvad du trænger til.

En cheat day kan hjælpe dig med at være målrettet i hverdagene, da du ved, at der er en gevinst ved at være målbevidst. Det er også op til dig, hvor tit du ønsker at have en cheat day, idet det hele afhænger af dine individuelle mål.

Hvis du ønsker at tabe dig, skal du blot have regnet dit ugentlige kalorieindtag ud, så du ved, at du med din cheat day stadig forholder dig i et ugentligt kalorieunderskud. Hvis du får regnet det her ud, er der intet at bekymre sig om, hvis du er i gang med et vægttab.

Det er også vigtigt, at du giver dig selv lov til at spise, hvad du har lyst til. Dette er der flere grunde til. En grund er, at det er vigtigt, at du husker at nyde dit liv, og denne nydelse får du ofte, når du spiser noget, du elsker. Derudover kan for meget restriktion omkring mad medføre, at du i sidste ende begynder at overspise. Det hele handler om balance og sund fornuft.

Se det sunde liv som en livsstil

Hvis du først ændrer dit mindset omkring mad, så er du godt på vej. Noget der kan hjælpe dig er ved, at du tænker på kost og træning som en livsstilsændring og ikke blot noget, du skal forholde dig til i en kort periode. Med den rigtige viden inden for fitness kan du opnå denne livsstilsændring!