Guide til din første flytning

Når man flytter hjemmefra første gang, kan det virke overvældende. I denne guide får du råd og tips til, hvordan du kan gøre omvæltningen nemmere. Hvordan tjekker du din lejeboligs stand? Hvordan holder du din lejlighed pæn? Hvad kan du gøre, for at gøre din nye bolig føles som dit nye hjem?

Tjek din lejebolig

Når man flytter første gang, er man uerfaren på boligmarkedet, og man lægger ofte ikke mærke til vigtige småting, når man kigger efter bolig. Det er derfor en god idé, hvis du, inden du beslutter dig for at flytte ind, inspicerer din nye bolig på egen hånd.

Lav evt. en liste over de ting, du er blevet lovet i boligen; det kan være alt fra lys og udsigt til stikkontakter. Dernæst er det godt at finde sin indre kritiker frem og finde ud af, om der er noget i lejeboligen, der er i stykker eller på anden måde beskadiget. På den måde undgår du nemlig unødvendige udgifter og overraskelser.

Gør dine omgivelser hjemlige

Når du flytter for første gang, kan det både være spændende og uhyggeligt. Der kan godt gå lidt tid, før flyttekasserne er væk og ens nye hjem føles som et sådant, men her er nogle ting, man kan gøre, for at ens bolig bliver mere indbydende:

  • Planter er elsket af mange, men velholdt af få. En smule natur kan være godt i dit hjem, hvad end det er voksende krydderier i dit køkken eller sukkulenter i din stue. Spørg i dit lokale plantemarked, hvilke planter er nemmest at holde.
  • Tæpper og puder er gode måder at få farver ind i både stue og soveværelse. Sørg dog for at farverne matcher, og at der ikke er for mange forskellige mønstre.
  • Billeder, både stående og hængende, giver noget til et hjem. Men hæng ikke bare plakater eller lignende op med tape. Rammer er værd at investere i og giver dit hjem et mere voksent udseende.

Det lyder måske som simple tricks, men de virker. Med disse råd får du nemt og hurtigt et smukt hjem til dit nye liv!