Hold formen vinteren over

Når vinteren kommer, kan det føles fristende at blive inden døre i stedet for at komme ud på løbetur. Det er koldt og blæsende, og så regner det ovenikøbet, så hvem orker det? Men det er i vintersæsonen, man har mulighed for at opbygge og vedligeholde formen, så man har en fordel, når sommeren kommer, så det er her, der skal holdes fast.

Se mere ved at følge linket: https://fitone.dk/hold-motivationen-til-at-traene-oppe-i-vinterhalvaaret/.

Få sat træningen i system

Nogle gange træner man, fordi man gerne vil træne, andre gange træner man, fordi man bare vil have det overstået. Begge gange tæller, så det gælder om at komme afsted, uanset om man er motiveret eller ej. Mange laver aftaler med en god ven eller veninde, for så er det sværere at melde afbud. Det er en fin ordning, som næsten altid fungerer efter hensigten. Har man ikke en at træne med, må man lave en aftale med sig selv. Sæt træningen ind i kalenderen. Så husker man det for det første, og for det andet sætter man på den måde tid af til formålet.

Vinteren i Danmark er lang, og så er der julen, som for mange modvirker træningen. Her er det vigtigt at holde ved, så man ikke når dertil, hvor man kommer så meget ud af træning, at man ikke orker at skulle starte op igen. Kan man blot snige en enkelt træning ind mellem jul og nytår, er det trods alt bedre end ingenting, og så starter man ikke helt forfra i det nye år. Desuden vil de fleste nok mene, at de bedre kan tillade sig at give den gas med julemaden velvidende, at de får motioneret regelmæssigt, selvom det er jul. Dette kan medvirke til at holde gejsten oppe i julemåneden.

Fordelen ved at træne hele vinteren er, at når så det varme vejr starter, så er man forberedt og kan være med med det samme. Man kan tage ud og være fysisk aktiv uden at blive forpustet. Man kan hoppe i badetøjet og tage en tur på stranden, for man er klar til det. Det er en kæmpe gevinst ved at være flittig med træningen vinteren igennem.