Hvilket universitet skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge, hvilket universitet du vil søge ind på. Som ung er det de færreste, der ønsker at binde sig for meget. Spontanitet og eventyrlyst er ofte forbundet med ungdommen, men pludseligt står man overfor valget om, hvor man skal uddanne sig, og hvor skal det nu også være?

Her præsenterer vi dig for nogle af de muligheder, du har, hvis du vil gå på universitetet. Læs med og bliv klogere på dit forestående valg.

Universiteter i Danmark

Hvis du vælger, at du vil gå på universitetet i Danmark, så er der flere forskellige uddannelsesinstitutioner at vælge imellem. Nogle af de mest populære universiteter finde du i de større byer, men dem behøver du altså ikke at vælge. Selvom de mest populære universiteter findes i Aalborg, Aarhus, Odense og København, så er der også andre muligheder. Hvad med at kigge mod Sønderborg, Esbjerg, Roskilde eller Kolding? Der er mange muligheder.

Universiteter i udlandet

Hvis du trænger til at udfordre dig selv lidt ekstra, så må du vælge et universitet i udlandet. I nogle lande vil du opleve en egenbetaling, mens du kommer gratis på universitet i Danmark. Hvis du ikke vil betale, men alligevel ønsker at prøve studielivet i udlandet, så kan du søge om et semester eller to i udlandet, ved de fleste studier i Danmark.

Mange vælger England, USA eller Australien, men hvad med at prøve Frankrig, Spanien, Canada eller Singapore?

Vælg med maven og med hovedet

Når der skal vælges lokation og uddannelsesinstitution, så kan der være mange parametre, som spiller ind på valget. Skal du vælge med hjertet, eller skal du vælge med hjernen?

Det rette svar findes nok ikke, men måske, du kan lave et kompromis mellem de to. Hvis du har mod på at tage til udlandet og har økonomisk mulighed for det, så er det uden tvivl en oplevelse, som du næppe vil være foruden. Hvis du derimod hælder mest til at være i Danmark, tæt på venner og familie, så er det naturligvis der, at valget skal ligge.