Leder du efter en ny bolig?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der konstant er mange, der er på udkig efter den helt perfekte bolig. Og det kan der være flere gode grunde til. Det kan være, at familien er blevet større, hvorfor der er behov for mere plads. Det kan være, at børnene efterhånden er flyttet hjemmefra, hvorfor boligen er blevet for stor. Det kan være, at der er behov for at bo i en anden by som følge af et nyt job, eller det kan være, at man bare gerne vil starte på et nyt kapitel i ens liv inden for de rammer, som man drømme rom.

Sørg for at tage et kritisk blik på tilstandsrapporten 

Uanset hvad der er din grund til at flytte, hvorfor du er på udkig efter et nyt hus, så er der nogle få ting, som det er vigtigt, at du altid tager et grundigt kig på, før du skriver under på den endelige købsaftale. 

For det første bør du være opmærksom på den tilstandsrapport, der er vedlagt det hus, der er til salg. Den fortæller nemlig noget om, hvilken stand som hjemmet er i, og dermed også de eventuelle udgifter som der kan løbe på hjemmet inden for både en kortere og længere periode. Det er noget, der kan få dig til at tage et lidt grundigere kig på et hus.

Energirapporten fortæller noget om, hvor dyrt huset er at bo i 

Dernæst bør du orientere dig i den energirapport, som der også er vedlagt hjemmet sammen med tilstandsrapporten. Denne giver nemlig dig et billede af, hvor stort et forbrug der er i hjemmet, og dermed hvor dyrt det vil være for dig at bo i det. Det kan desuden sige noget om, hvor godt det er isoleret, og om du eventuelt kommer til at poste nogle penge i at få en sådan gjort bedre. 

Du skal føle dig tilpas og komfortabel med det hus som du vælger at købe 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du er vild med det hus, som du vælger at købe. Det skal opfylde alle din krav, ønsker og behov, og hvis det har været en nødvendighed for dig at gå på kompromis med nogle ting, skal det være sådanne, du kan føje til senere eventuelt via en renovering. 

Det skal lige gie et område, der er tiltrækkende for dig, og det skal give dig en fornemmelse af, at du er hjemme. Og så må du heller ikke glemme økonomien. Du skal nemlig også kunne betale lånet for dit nye hus, således du ikke får en økonomi, hvor du bliver nødt til at vende hver en sten i dit budget hver måned.