Planter gør dit hjem mere hyggeligt

Der er mange gode grunde til at benytte sig af planter i sit hjem. Planter kan nemlig give din bolig prikken over i’et, mens de også har alle mulige forskellige slags fordele for både dit mentale velvære og din fysiske sundhed.  Du behøver heller ikke nødvendigvis at have grønne fingre for at kunne passe dine planter.

Grønt er godt

Mange undersøgelser har fundet frem til, at det er sundt for krop og sind at omgive sig med naturen. Havearbejde kan have nærmest helende effekter på stress, angst og depression, idet kroppen får frisk luft og slapper af. Mens vi før i tiden befandt os meget udendørs, tilbringer vi nu til dags ofte vores hverdag blandt lukkede døre.

Vores arbejdsliv finder oftest sted på kontorer med dårligt indeklima, og naturen er reserveret til nogle timer i weekenden og måske cykelturen til og fra arbejde. En god måde at implementere mere natur og grønt i sin hverdag er ved at skabe en indendørs oase i sin bolig. Natur indendørs kan nemlig have de samme effekter på os, og vi vil kunne få ekstra meget ud af planternes fordele, idet vi er omringet af dem i længere tid.

Planter kan blandt andet forbedre ens indeklima, reducere mængden af støv, sænke ens stressniveau, forbedre ens søvn og fjerne usunde stoffer som for eksempel mug i luften.

En guide til indendørs-planter

Planter kan give din lejlighed den stilistiske og æstetiske opgradering, den måske mangler. Du kan finde inspiration til andre vigtige elementer i dit hjem hos www.boliga.dk. Jagten på de rigtige planter behøver ikke at være lang og hård, idet udvalget er kæmpestort, og man hurtigt vil kunne finde den rigtige plante til sig selv og sin bolig.

Man skal først og fremmest gøre sig tanker om lysindfald og vinduesplacering i ens lejlighed, så man kan købe planter, der trives bedst i enten sol eller skygge. Planter som philodendron og bregner er skyggeplanter, mens eukalyptustræer eller jasmin træer trives bedst i direkte sol.

Generelt er det vigtigt ikke at vande sine planter alt for hyppigt, men derimod lade plantejorden tørre ud mellem vandingerne. Hvis man har svært ved faste vandings rytmer, kan man med fordel anskaffe sig orkidéer eller sukkulenter, der ikke trænger til meget vand.

Der vil også være nogle planter, som for eksempel aloe vera, bambus og fredsliljer, der klarer sig fint på badeværelser og kan tåle højere luftfugtighed. Især større planter eller træer kan give et rum et fuldkommen nyt indtryk og lade et rum virke større, lysere og mere gennemtænkt.

Der findes på den måde mange gode grunde til at anskaffe sig indendørs-planter, så ens hjem kan blive endnu mere hyggeligt. Grønne planter kan virkelig gøre hele forskellen for ens boligs helhed.