Sådan indretter man sig godt, men småt

Når man er blevet optaget på en uddannelse og i den forbindelse skal flytte ind på et kollegieværelse, starter en helt ny tilværelse. Det er en spændende tid, hvor mange unge for første gang skal ud at stå på egne ben og bo for sig selv.

En god base

Selvom studietiden er en tidsbegrænset periode, varer den for de fleste flere år frem, så det kan sagtens svare sig at indrette sit hjem ordentligt, så man får en rigtig god base derhjemme.

Da de fleste kollegieværelser ikke ligefrem har en prangende størrelse, er man nødsaget til at tænke praktisk, og der er ikke plads til unødvendige ting i det lille hjem. For at udnytte pladsen optimalt må man nogle gange tænke ud af boksen, så man undgår spildplads.

En seng skal alle have, og her kan man spare en del gulvplads ved at vælge en trekvartseng. På den måde får man en seng, som er rimelig komfortabel i størrelsen, samtidig med at den ikke fylder helt så meget som en dobbeltseng. Man kan desuden udnytte pladsen under sengen til opbevaring. Her kan man have ting, man ikke så ofte bruger, så de ikke optager plads andre steder. Det kunne for eksempel være vintertøj, så det ikke ligger og fylder inde i skabet. Hvis der er plads over sengen, kan denne bruges til et par hylder, så får man udnyttet alle kubikmeter af kollegieværelset.

Derudover er indretningen vigtig, for at det lille kollegieværelse ikke går til i rod. Logistikken skal kunne fungere, selvom der ikke er meget plads at gøre godt med. Man bliver hurtigt træt af at skulle flytte rundt på nogle ting for at nå nogle andre ting. Det gider man ikke hver gang, og resultatet er mange gange, at så lader man bare tingene stå, hvor man efterlod dem sidst, og så kommer det hurtigt til at se rodet ud. De ting, man ikke bruger så tit, kan man gemme lidt af vejen oppe på de øverste hylder eller bagerst i skabene. På den måde får man skabt mere plads, der er bedre tilgængelig til de ting, man bruger hele tiden.