Skab et mere bæredygtigt hjem

Klimadebatten fortsætter år efter år. Det snakkes om at leve mere bæredygtigt, men hvad indebærer dette? Overordnet reklameres der for forskellige løsninger og tiltag, man kan gøre i sin hverdag. Mange mener ikke, vi skal omlægge hele vores liv og leve i et lerhus, men blot tage mere hensyn, for at hjælpe i klimadebatten.

Hvordan tager du hensyn, og hvordan passer dit hus på klimaet?

Spar på strømmen i dit hus

Det er ikke til at undgå, at ens hus bruger energi og producerer energi. Der er dog forskel på energi. Man kan sige, at grøn energi, som eksempelvis solceller, er en sund energi – lidt ligesom der findes sundt og usundt fedt i vores mad. Der er dog også en voksende tildens til at tilvælge grøn energi. Solcelleenergien er f.eks. både godt for kloden og økonomisk fornuftigt for pengepungen.

En anden måde at navigere i god og dårlig energi, kan være at kigge på energimærkningen af et produkt. Via produktets beskrivelse kan man se, hvor meget strøm det bruger. Dermed kan man vælge produkter, der udleder mindre strøm. Når vi har styr på vores strømforbrug, har vi automatisk styr på energiforbruget. Du kan læse meget mere om tips og tricks til at spare på strømmen her. Så sparer du også en del penge i den lange ende.

Køb genbrug og spar penge

Der er mange faktorer, der spiller ind i husets bæredygtighed. Både tag, vinduer og isolering spiller ind i vores energiforbrug ved varmeudvikling. Man kan dog også kigge på det indvendige af huset. Eksempelvis bidrager du til et mere bæredygtigt liv ved at købe genbrugsting. Oftest er brugte sofaer og spisebordsstole også meget billigere end helt nye. Ligeledes kan tøj også købes i genbrugsbutikker. Dette sparer hele kloden for meget energiomsætning og forurening.

Det er dog ikke altid nemt at finde rundt i de bæredygtige alternativer – specielt når det gælder ens hjem. En tommelfingerregel er dog blot at bevidst om ens forbrug. Skift dine plastikflasker ud med en genbrugelig drikkedunk. Lidt hjælp er bedre end ingen hjælp, da vi tilsammen danner en stor hjælp for vores klodes klima.