Vores indretning af hjemmet skifter af mange grunde

Indretning er en svær størrelse, som mange står overfor, når de flytter. Vi ønsker at skabe en hyggelig base, som vi også har lyst til at invitere andre ind i. Det handler både om at være tryg, men også stolt over sit hjem. Det giver i sidste ende også større overskud, når vi hviler i vores eget hjem. Når man er over den første indretning i sit nye hjem, skulle man tro, at det stoppede der. Sådan er det ikke. Indretning er noget som løbende ændres. Det skiftes ud alt efter sæson, højtider og ens egen udvikling.

Det naturlige skift i indretningen

Der sker en naturlig ændring i ens indretning og stil, i takt med modens gang. Noget går af mode, og andet kommer på mode. Nogle gange ser man også, at ting man tidligere havde skillet sig af med, nu er kommet på mode igen. Sådan er det med modens skift. Hvis man er heldig, har man måske gemt det gamle på loftet. Så er det lige pludselig billigt at være med på de nye trends, og så er det ofte også mere specielt.

Julen er en højtid, hvor indretningen for alvor skifter

Julen er en højtid, som mange går meget op i. I hele december bliver der hygget igennem med risengrød, julekalender eller hvad man ellers har af traditioner i familien. En af de helt store traditioner, er pyntningen til jul. Der bliver taget nisser, stjerner og vat som sne frem på alle hylder og vinduskarme. De klassiske vaser, lysestager og skåle bliver skiftet ud med julepynten. Der er dog forskel på, hvor meget man går op i julen og julepynten. Nogle går rigtig meget op i julepynten udenfor, så der stråler med julelys, når man kører forbi hus og have. Skal man gå det ekstra skridt med julen, så skal man flytte til en af de gader, som har et julerelateret gadenavn. Du finder her nogle af de mest julede gadenavne. Der er noget hyggeligt ved, at vi ændrer indretningen i juletiden. Man viser, at man går op i det, og gerne vil skabe en stemning, som passer til højtiden og sæsonen.

Den personlige stil ændres

Vi går igennem mange livsfaser, som faktisk også påvirker indretningen af vores hjem. Der vil være stor forskel på indretningen af et børneværelse, en ungdomslejlighed, en børnefamilie og en ældrebolig. Dette skyldes, at vi er i hver vores fase, som påvirker den måde, som vi ønsker at indrette os på. Stilen er forskellig, men behovene er også meget forskellige.

Der er altså mange grunde til, at ens indretning skifter. Indretningens skift kommer helt naturligt, og er ikke noget, som vi tænker over. Den følger moden og udviklingen ligesom alt andet.